16 Mayıs 2015 Cumartesi

Sayısal ve Sözel mantık aslında çok kolay olan derslerdir. Bu dersleri iyi kavramış bir kişi tüm soruları zorlanmadan kolayca çözebilir. Mesele mantığı iyice anlamaktır. Bunun için yapılması gerekenler şunlardır.

1-En Kolay Sorular

İlk yapılması gereken sanki zor sorular yokmuş gibi tamamen kolay sorulara yönelmektir. En basit sorudan başlayarak kavramaya çalışın. Sayısal ve Sözel mantık kesinlikle ezberlemeye yönelik değildir. Konu anlatımından ziyade soruların çözüm yollarına odaklanmak gerekir. Eğer o püf noktayı bulursanız, sorunun cevabı çorap söküğü gibi kendiliğinden gelecektir.

2-Soruların Çözüm Tekniği

Her sorunun kendine ait bir çözüm tekniği bulunur. Mesela tablo oluşturmak bilinen bir yöntemdir. Tablonun içine soruda kesin verilenler yazılır. Yanlarına ise Kesin olmayan ifadeler parantezle yazılır. Tabi bir başlangıç noktası hep vardır. Bu da genellikle kesin olan ifadelerden yola çıkılarak bulunur. Devamı ise çorap söküğü gibi gelir. Bu na benzer bir çok metod bulunmaktadır. Çözemediğiniz bir soruyu hocanıza yada bilen birine sordunuz diyelim. Size çözdü ve siz aaa ne kadar basit dediniz. Evet aynen öyle çok basit ama tablo oluşturmayı ve çözüm yolları geliştirmeyi öğrendiyseniz. Yoksa sadece şaşırmakla yetineceksiniz.

3-Çok Soru Çözün

Her çözdüğünüz soru sizi başarıya daha da yaklaştıracaktır. Bunu asla unutmayın. Bol bol soru çözün hem soru tekniklerinin pekiştirmiş olacaksınız hemde soruyu çözme zamanınız kısalacaktır. Mantık soruları bulmaca gibidir. Her gün çözmeniz gerekir ve hiçte sıkıcı değildir. Her gün çözün. En az 50 soru çözün ve kendinizi geliştirin.

4-Zor Sorular

Demek kolay soruları çözebiliyorsunuz. Tamam sınavda kolay soru çıkacak ama hepsi kolay olmayacak. Bu bir eleme sınavı yüz binlerce aday arasında yarışacaksınız. Onları elemek içinde zor soruları mutlaka çözmelisiniz. Kolay soruları çözen biri artın çıtayı yükseltmeli. Gitgide zor sorulara bakmalı ve kendini geliştirmelidir.

5-Zamana Karşı Yarışın

Soruları çözmek yetmez. Çünkü size verilmiş bir zaman var ve o zamanın sonunda kitapçığı teslim etmeniz gerekmektedir. Bunu aşmanın en güzel yolu soruları zamana karşı çözün. ALES te mantık soruları 2şerli 3erki veya 4derlidir. Mesela 3erli bir soru çözeceksiniz. Sorunun çözümü için 3 dk ayırabilirsiniz. Çünkü bu soruya bağlı olan diğer 2 soruyu da çok kolay bir şekilde ve kısa zamanda çözebilirsiniz.



0 yorum:

Yorum Gönder

Popüler Yayınlar

ALES Ne Zaman Açıklanacak?


10 Mayıs 2015 saat 12.00 de tamamlanan ALES sınavının ardından gözler ÖSYM'ye çevrildi. Ne zaman açıklanacağı henüz belli olmayan sınav  geçen yıl 21.11.2014 tarihinde gerçekleşip 03.12.2014 tarihinde açıklanmıştı. Sınava katılan öğrenciler bu yıl sınavın daha zor olduğu kanaatinde. Peki sizin sınavınız nasıl geçti? Yorumlarınızı bekliyoruz...

sayaçlar

s